В Ред Бул са доволни от провала си в Сингапур, съвсем спокойно обяви босът на отбора Кристиан Хорнър. 

Биковете, които бяха спечелили всичките 14 състезания до момента през сезона, а Макс Верстапен бе в серия от 10 поредни успеха, не успяха да влязат в третата фаза от квалификацията и в състезанието стигнаха до 5-о и 8-о място. 

„Мисля, че симулациите ни преди уикенда не ни доведе до правилните изводи. Оказахме се с проблеми и се видяха слабости на колата. Това обаче е един много полезен урок за следващата година, защото така ще можем да подобрим още повече нещата по RB20” каза Хорнър. 

„В състезанието разбрахме много повече неща и скоростта ни бе тази, която очаквахме. Идвайки в Сингапур бяхме наясно, че разликите ще са малки, но останахме неприятно изненадани от това колко назад бяхме в петък, особено в една обиколка. Това ни постави в трудна позиция, но в състезанието, особено в последния стинт, темпото на Макс бе много високо. Нямахме и късмет с колата за сигурност, която излезе точно след като бяхме сменили гумите си” добави той. 

„Не сме очаквали да спечелим всички състезания. Да постигнем серия от 15 поредни успеха бе нещо, което надмина и най-смелите ни очаквания, а Макс да спечели 10 поред е просто лудост и това са постижения, с които можем само да се гордеем” каза още Хорнър. 

От отбора бяха категорични, че огранеченията относно подвижните елементи по крилата, както и по пода не са причина за провала, но в Япония този уикенд ще стане ясно дали наистина това е така.