Във Формула 1 всички чакат с нетърпение какво ще направи Ред Бул в Гран При на Япония след провала в Сингапур. 

Предвид доминацията на отбора случилото се на „Марина Бей“ бе силно неочаквано, въпреки неудобните характеристики на пистата за Биковете. 

Макс Верстапен и Серхио Перес не успяха да влязат дори в третата фаза на квалификацията, което ликвидира  шансовете им за силно представяне. 

Кристиан Хорнър обясни, че тимът просто е объркал настройките, но случилото се съвпадна и с въвеждането на новата техническа директива от ФИА, която забранява използването на подвижни елементи по крилата на колите. 

Мнозина отдаваха предимството на Ред Бул именно на това, като сега на „Сузука“ ще се види дали Биковете отново ще доминират, тъй като пистата е подходяща за тях. Ако обаче имат трудности, това ще означава, че са под влияние на промените в правилата. 

„Смятам, че ако не са с 30 секунди аванс, тогава има нещо нередно. Последният уикенд очевидно бе труден за тях, като показваха почти еднакво темпо на различните типове писти. Дотук наистина вършеха фантастична работа и затова ще е интересно да видим какво ще направят сега“ заяви Люис Хамилтън. 

Според Серхио Перес отборът все още не е напълно наясно защо му липсваше скорост в Сингапур, но очаква силно представяне в Япония, където пистата е наистина много удобна за автомобилите на отбора.