Ферари може да спечели титлата само с Макс Верстапен и затова нидерландецът трябва да получи „празен чек” от Скудерията, в който сам да напише исканата сума срещу която би преминал в отбора. 

Това счита неговият сънародник и пилот Том Коронел, за когото няма никакво съмнение как Скудерията може да се върне на върха. 
 
Пилотът на Ред Бул тотално доминира през този сезон, като спечели 13 от 16 състезания до момента и би трябвало да стане световен шампион още другата седмица в Катар. 

„Ако аз бях шеф на Ферари, веднага щях да се обадя на мениджмънта на Макс Верстапен. Щях да му дам „празен чек”, на който той да напише парите, които иска да получава на година, както и колко сезона иска да кара в тима. Това вероятно ще доведе до банкрут на компанията, но ако те искат да печелят, това е единствената опция” заяви Коронел пред медиите в родината си. 

„Всеки иска да работи с Макс, защото той гарантира победи. Във Ферари също искат да побеждават и нещата биха се получили доста добре. В крайна сметка във Формула 1, за да си напълно успешен трябва да си спечелил титлата с Ферари. Макс е фантастичен и вероятно ще счупи всички рекорди, но ако носи екипа на Ферари, тогава просто ще е минал на следващото ниво” добави той. 

Верстапен има договор с Ред Бул до края на 2028-а, така че трудно би си тръгнал. Последният шампион с Ферари обаче е Кими Райконен през 2007-а. Черните кончета по подобен начин действаха, когато през 1996-а взеха Михаел Шумахер, но трябваше да чакат до 2000 година за първата от 5-те му поредни титли, която сложи край на серията от 21 години без титла на отбора.