Макс Верстапен определи третата си поредна титла във Формула 1 като най-добрата в кариерата си, в сравнение с предишните две. 

Нидерландецът доминира тотално през сезона и логично стигна до успеха, след като завърши втори в спринта в Катар. 

Така той стана 11-ият в историята с поне 3 титли, а от началото на миналата година се представя забележително, печелейки 28 от общо 38 състезания досега (74%). 

„Това е най-добрата ми титла. Първата бе най-емоционалната, защото тогава изпълних мечтата си. Това обаче без съмнение е най-добрата ми година. Заради поредните победи, невероятната кола и всичко друго. Най-много се гордея от постоянството“ заяви щастливият Макс. 

„Никога не съм си и мечтал за нещо подобно. Това е фантастичен момент за мен, семейството ми и отбора. Да преживеем всичко това заедно е изумително. Страхотно е да работя с тези хора“ добави шампионът, който обаме не смята да спира дотук. 

„Опитвам се да се подобря. Не знам дали мога да стана по-бърз, но опитът ми помага наистина много. Израствам не само като пилот, но и като човек, което също се  отразява, особено в трудните моменти и когато съм под напрежение. В крайна сметка целта ми е да бъда максимално силен всеки един уикенд“ каза още Макс. 

С 48 победи на сметката си само четирима имат повече от него, но още до края на сезона той може да изпревари Ален Прост (51) и Себастиан Фетел (53). Тази вечер от 20:00 часа Верстапен ще преследва поредния си успех в същинското състезание в Катар.