Босът на Ред Бул Кристиан Хорнър обяви, че ще разговаря със Серхио Перес заради рязкото влошаване на представянето му. 

Докато Макс Верстапен не спира да печели, мексиканецът продължава да е много далеч от челото, като в Катал в неделя се класира 13-и на старта, след това стартира от пита, получи 3 наказания от по 5 секунди и в крайна сметка финишира 10-и. 

Той твърдо остава втори в класирането при пилотите с 30 точки аванс пред Люис Хамилтън, но нещата не изглеждат добре, след като разликата до Макс вече е над 200 точки. 

„Чеко имаше шокиращо състезание. Уикендът бе ужасен за него – инцидент в събота и 3 наказания в неделя. При положение, че Люис не спечели нищо, той можеше да вземе много повече точки, което обаче не стана. Ние знаем, че той все още бърз и трябва да се опитаме да му помогнем  да се върне към представянето си от началото на сезона“ заяви Хорнър. 

„Не мисля, че нещо фундаментално се е променило, просто влезе в негативна спирала и трябва да спрем пропадането му. Надявам се, че тези 2 седмици ще му помогнат да се вдигне. Трябва определено да говорим, защото той може да е много бърз, а не го показва. Ние ще го подкрепяме докрай и искаме той да е втори при пилотите“ добави босът на Биковете. 

Слуховете за потенциална раздяла с Перес остават, но тя е малко вероятна, след  като едва ли Ред Бул ще иска пилот, който да създава проблеми на Макс.