Пилотът на Ред Бул Серхио Перес е получил ултиматум от отбора, за да запази мястото си в тима и за следващия сезон, твърди „globo.com”. 

Мексиканецът има договор с Биковете и за 2024-а, но резкия спад в представянето му поставя под въпрос бъдещето му в най-силния тим във Формула 1. 

Според информацията Перес е задължен да завърши втори в класирането при пилотите, но ако не го направи ще загуби мястото си в Ред Бул за следващата кампания. 

Той все още води с 30 точки пред третия Люис Хамилтън, но от последните 3 състезания спечели едва 4, с което постави под въпрос шансовете на отбора си двамата му пилоти да приключат на първите две места в класирането, което не се е случвало никога. 

До края има още 5 старта и докато Макс Верстапен печели победа след победа, то Перес, въпреки че кара най-добрата кола във Формулата, изпитва огромни трудности. 

Така ако Чеко не успее да се справи, то Даниел Рикардо ще заеме мястото му, а Лиъм Лоусън ще бъде промотиран като партньор на Юки Цунода в Алфа Таури. 

Интересно е, защо през миналия сезон в последния старт Ред Бул не да даде повече подкрепа на мексиканеца, който в последния старт не получи достатъчно помощ от Верстапен и в крайна сметка загуби борбата с Шарл Льоклер за второто място в крайното класиране. 

По-рано през тази седмица се появиха слухове, че Перес ще обяви оттеглянето си от Формула 1 по време на домашната си Гран При на 29 октомври, което обаче бързо бе отречено от него.