Бившият пилот от Формула 1 Фелипе Маса е категоричен, че не търси пари, а единствено справедливост в битката за световната титла за 2008-а година. 

Тогава като пилот на Ферари той водеше голяма битка с Люис Хамилтън, като в последния старт бе шампион за секунди, преди британецът все пак да ститне до заветното 5-о място и да триумфира. 

Маса обаче иска обезщетение заради случилото се в Сингапур през 2008-а, когато Нелсън Пике-младши катастрофира умишлено, за да може съотборникът му Фернандо Алонсо да спечели. Бразилецът пък остана без точки, като сега счита, че резултатите от състезанието трябва да се анулират, което ако стане ще е шампион. 

„За мен не са важни парите, а титлата. Трофеят е най-важното за мен и моето достойнство. Не бях шампион само за 38 секунди, а  завинаги. Със сигурност бях ограбен. Всичко стана заради манипулираното състезание в Сингапур, чийто резултат трябваше да бъде анулиран“ заяви Маса. 

Той все още очаква решението на ФИА след ултиматума, който даде, но шансовете му за успех така или иначе изглеждат нулеви, след като оттогава са минали 15 години и най-много да получи някаква финансова компенсация.