Световният шампион Макс Верстапен обяви, че пилотите от Формула 1 са били като „клоуни“ по повод откриващата церемония преди Гран При на Лас Вегас. 

Надпреварата се завръща в Грана на греха след 40 години, като в сряда вечерта имаше специално откриване с музиканти, светлини и фойерверки. 

Макс, който доминира тотално през сезона, бе силно разочарован от претенциите към пилотите да присъстват на подобни неща. 

„За мен тези неща трябва да се пропускат. Не става дума за певците, но просто стоейки тук се чувствам като клоун. Аз винаги се концентрирам върху представянето си и просто тези неща не ми харесват, въпреки че разбирам, че на някои места са част от играта, а и собствениците действат в най-добрия си интерес“ заяви Макс. 

Някои от колегите му обаче бяха на противоположно мнение. „Такива места, на които има много инвестиции, трябва и отношението да  е различно и да се добави малко повече шоу, както се случи сега. Аз съм Ок за подобни неща, но може би трябва да се балансират по-добре или ангажиментите ни да бъдат намалени някъде другаде“ заяви Фернандо Алонсо.