Макс Верстапен поиска смяна на правилата във Формула 1 заради несправедливото наказание на Карлос Сайнц. 

Испанецът получи санкция да стартира с 10 места по-назад в Лас Вегас заради сменени части по автомобила му. Той завърши втори в квалификацията, но ще започне едва 12-и. 

Те обаче се наложиха заради инцидента на пилота на Ферари вчера, продиктуван обаче от небрежността на организаторите, които не забелязаха повреден капак на шахта, който нанесе увреждания на автомобила. 

От Ферари поискаха специално изключение заради едно от най-несправедливите наказания в историята, но това не се случи заради липсата на подобна възможност и правилата бяха приложени. 

„Правилата трябва да бъдат променени и такива неща да се взимат предвид. Наказанието на Карлос е твърде сурово, но ако отборите бъдат допуснати да участват във взимането на подобни решения е ясно, че всеки би гласувал против, тъй като всеки тим мисли само за себе си“ заяви Верстапен, който ще заеме втората стартова позиция на съперника си. 

„Тъжен съм, ядосан и разочарован. В същото време не съм изненадан, но това е една от най-несправедливите  санкции, която съм виждал. Неприятното е, че ръководството няма достатъчно сила да отхвърля подобни наказания. Сега аз ще платя за нещо, което никой не приема“ заяви самия Сайнц.