Два инцидента намали значително времето на пилотите от Формула 1 във втората свободна тренировка преди Гран При на Абу Даби. 

Карлос Сайнц изпусна колата и се удари доста лошо около 10 минути след началото и сесията бе спряна за повече от 20 минути. Веднага след рестартирането последва по-лек инцидент с Ник Хюлкенберг и ново забавяне от 5-6 минути. 

Така фаворитите, които не караха в първата тренировка, когато бяха заменени от някои млади пилоти, имаха доста малко време за подготовка. 

В резултат Макс Верстапен едва не предизвика инцидент на алеята за излизане от боксовете, изпреварайки агресивно пилотите на Мерцедес на много тясно място. В типичния си стил той ги обвини, че са опитали да го блокират и са се движили много бавно, но всъщност Макс бе този, който предприе рисковано действие. 

Иначе Верстапен даде трето време, на 0.173 от победителя Шарл Льоклер с Ферари и усещането бе, че автомобилът му не е много добре уточнен. Втори остана Ландо Норис с Макларън, на само 0.043 от първия, което обещава интересна квалификация утре. 

Заради липсата на време за изпитания първите 15 пилоти се събраха в рамките на по-малко от 9 десети, което може би е предпоставка за изненади в битката за по-предно класиране.