Бащата на Люис Хамилтън – Антъни, е търсил боса на Ред Бул Кристиан Хорнър относно възможността британската звезда да замени Серхио Перес в доминанта във Формула 1. 

Това разкри шефът на Биковете, който предизвика сериозно сътресение с изказването си по-рано през седмицата и най-невъзмутимо обяви, че не знае защо се е вдигнало всъщност такъв шум. 

Бащата на Люис официално не е част от неговия мениджърски екип от 2010-а година, след като преди това бе неизменно до него в ранния етап от кариерата му. 

„Невероятно е какъв шум предизвика всичко това. Не е необичайно да има подобни проучвания. Познавам Антъни Хамилтън от 15-16 години и в хода на сезона често общуваме, но сега нещата бяха преекспонирани. Антъни е готин и ме потърси, като се интересуваше за позицията на Серхио, съвсем неофициално. Разбира се едва ли е питал това за себе си” заяви Хорнър. 

„Ние сме доволни от пилотите, които имаме, но разбира се Люис не е печелил състезание от 2 години, така че е нормално да има слухове и подобни запитвания. Аз винаги съм се разбирал с Антъни, но при нас няма свободно място, така че реално в тази история няма нищо” добави той. 

През лятото Хамилтън се обвърза за още 2 години с Мерцедес и се надява, че догодина отново ще може да се бори за победи, след като сега е на път да остане без триумф за поредни сезони.