Въпреки трудностите в свободните тренировки и изоставането, Макс Верстапен с Ред Бул спечели квалификацията за Гран При на Абу Даби и утре ще стартира от първата позиция. 

Нидерландецът бе много солиден през цялото време, след като явно от отбора бяха коригирали някои неща. До него на първа редица ще бъде Шарл Льоклер, който едва в края направи силна обиколка. След тях останаха Оскар Пиастри с Макларън и Джордж Ръсел с Мерцедес. 

В Q1 Макс оглави подреждането пред Албън и Норис. В края мнозина подобриха времената си, а Пиастри се спаси в последния момент, докато Сайнц остана 16-и и отпадна за голямо разочарование на Ферари. Заедно с него напред не успяха да продължат Магнусен, Ботас, Джоу и Сарджънт, но разликите бяха много малки. 

Във втората част Верстапен остана с предимство пред Норис, докато Льоклер и Ръсел изоставаха, след като се очакваше да са претенденти за първа редица. Джордж дори бе застрашен, но в последния си тур се подобри, като така изхвърли съотборника си Люис Хамилтън, останал 11-и. Естебан Окон, Ланс Строл, Алекс Албън и Даниел Рикардо също отпаднаха, но пък Юки Цунода влезе в топ 10. 

В решаващия етап световният шампион пак бе без конкуренция при първите бързи обиколки. Норис бе на повече от 3 десети, Пиастри на 5, а Льоклер остана едва 9-и, като бе със секунда по-бавен.     

Норис не успя да подобри времето си в последния си тур, докато Пиастри го измести от второто място, но остана на повече от 3 десети от Макс, който пак спечели полпозицията. Льоклер излезе втори след отличен тур в последния момент, докато Перес остана 5-и, но след това времето му бе изтрито заради излизане от трасето и остана 9-и. В крайна сметка Макс пред Льоклер и Пиастри в топ 3, а след това Ръсел, Норис, Цунода, Алонсо, Хюлкенберг, Перес и Гасли.