Ферари ще даде впечатляващ 5-годишен договор на Шарл Льоклер, но бъдещето на Карлос Сайнц в отбора не е толкова сигурно, твърди „Гадзета дело Спорт”. 

Двамата пилоти са обвързани със Скудерията за 2024-а, но италианците вече мислят за бъдещето и според престижното издание вече са се разбрали с Льоклер за оставането му в тима. 

5-годишният договор на монегаска ще му носи увеличаваща се заплата с всяка година, като всичко ще започне от 25  милиона евро и ще достигне 50 милиона в края на споразумението. 

„Гадзета” твърди, че контрактът ще бъде обявен съвсем скоро, като от третата година ще включва клауза за напускане в зависимост от представянето на пилота. 

Според изданието обаче ситуацията около Сайнц е доста неясна. Испанецът бе единственият пилот извън Ред Бул, който спечели победа през 2023-а и иска договор за 2 сезона, докато Ферари предпочитат да му дадат един и през 2025-а да погледнат евентуално към Ландо Норис от Макларън. 

Затова и на този етап никоя от страните не е склонна да направи компромис, така че нещата са в задънена улица и не е ясно, дали ще се стигне до някакво решение.