Сезонът във Формула 1 завърши само преди десетина дни, но вече започнаха да се изясняват някои неща относно следващия. 

Бе потвърдено, че уикендите, които включват спринтова надпревара през 2024-а, отново ще бъдат 6, както през изминалия сезон, а са ясни и местата, на които ще се проведат. 

Кратко състезание ще има в Китай, Маями, Австрия, САЩ, Бразилия и Катар. От тях през изминаващата година спринт също така имаше в Австрия, САЩ, Бразилия и Катар, а останалите 2 бяха в Азербайджан и Белгия. Така новите сега са Маями и Китай. 

Все още продължава обсъждането на промените на формата на тези уикенди, като окончателна яснота ще има в средата или в края на януари, когато е следващото събиране на Комисията на Формула 1. 

Все пак се очаква квалификацията за спринта да бъде преместена от събота в петък, а самото състезание да бъде в събота. Квалификацията за същинската Гран При, която досега се провеждаше в петък, ще бъде върната в съботния ден. Ще има промени и на правилата свързани със затворения парк и това какви промени могат да се правят по автомобилите. Има и някои по-радикални идеи, като например обърната стартова решетка за спринта, които също ще се обсъждат. 

Състезанието в Китай се завръща за първи път от 2019-а, като сега е 5-ият кръг от сезона – 19-21 април. Следващият спринт е в Маями – 3-5 май, следват Австрия – 28-30 юни, САЩ – 18-20 октомври, Сао Пауло – 1-3 ноември и Катар – 29 ноември – 1 декември.