От Ред Бул предупредиха Серхио Перес, че трябва да подобри представянето си, иначе може и да не завърши новия сезон във Формула 1 като съотборник на Макс Верстапен. 

Мексиканецът завърши втори за сезон 2023-а, но остана много далеч от нидерландеца и в хода на кампанията имаше сериозни слухове, че може да бъде сменен за 2024-а, което все пак  не се случи. 

Босът Кристиан Хорнър обаче заяви още в началото на новата година, че за Чеко няма нищо гарантирано и желаещи за неговата позиция определено няма да липсват. 

„Да си съотборник на Макс Верстапен е много, много трудно и  според мен Серхио показа психическа устойчивост и сила да се справи с това. През новия сезон това, което трябва да подобри е представянето си в събота. В квалификацията той трябва да е много по-близо до Макс, защото ние сме наясно, че в състезанията има скорост, но просто трябва да стартира от  по-добри позиции“ заяви Хорнър. 

„Ако наистина има промени в съотношението на силите ние не можем да си позволим между Макс и Чеко да има много автомобили. В крайна сметка нашата кола е много атрактивна за други пилоти, така че определено имаме опции и няма нищо гарантирано. И все пак Чеко е наш пилот за 2024-а и ако се справи добре искаме да остане и за 2025-а“ добави той.