Пилотът на Ферари Шарл Льоклер поднови договора си с отбора, съобщиха официално от Скудерията.  Настоящият му договор бе до края на 2024-а. 

Подробности за контракта не се съобщават, но според „Гадзета Дело Спорт” той е за 5 години – до 2029-а, като ще му донесе и сериозно увеличение на заплатата. 

В момента монегаскът прибира по 25 милиона евро на сезона. Според новото споразумение възнаграждението му ще расте с всяка изминала година, като за последната ще достигне солидните 50 милиона евро. 

В контракта обаче има и клауза, която позволява на Льоклер да напусне след първите 3 сезона или след 2027-а, ако не получава автомобил, с който може да се бори за титлата и не се представя на ниво. 

„Много съм щастлив, че ще карам да Скудерия Ферари още няколко сезона. Този отбор е като второ семейство за мен, още от идването ми през 2016-а в Академията и заедно постигнахме много. Вярвам обаче, че най-доброто тепърва предстои и нямам търпение новият сезон да започне. Мечтата ми е да спечеля световната титла с Ферари” заяви Льоклер. 

Той пристигна при Черните кончета през 2019-а и оттогава записа 5 победи и цели 23 полпозиции. През 2022-а бе втори в класирането при пилотите, но остана далеч от Макс Верстапен, а през миналия сезон завърши едва 5-и. 

Засега не е ясно какво ще се случи със съотборника му Карлос Сайнц, чийто контракт е също до края на тази година. Говори се, че испанецът също преговаря с отбора, но големият проблем е дължината на споразумението. 

Ферари ще представи новата си кола за сезон 2024-а на 13 февруари.