Заубер стана първият  тим във Формула 1, който представи колата си за новия сезон. Отборът се раздели с Алфа Ромео и вече ще се казва „Кик Заубер“, преди от 2026-а да бъде поет от Ауди. 

Валтери Ботас и Гуаню Джоу остават пилоти за трета поредна година, като надеждите са за много по-силно представяне от 9-ата позиция през 2023-а. 

Колите ще бъдат в съвсем различни цветове – ярко зелено и черно, а освен това има много промени в аеродинамиката, както и по пода, благодарение на новия технически директор Джеймс Кий, който дойде след работа в Макларън. 

„Почивката ми се отрази добре, презаредих батериите и сега отново съм готов. Искаме много повече през тази година. Посоката ни през 2022 и 2023 не бе правилна и не изпълнихме поставените си цели. Сега е време да погледнем в друга посока и мисля, че зимата бе много позитивна от гледна точка на развитието ни“ заяви Ботас. 

„Мисля, че на първо място няма как да се пропусне цвета на болида и това е много вълнуващ нов подход. Все още обаче имаме да свършим и доста работа“ добави Гуаню Джоу.