Във Формула 1 може да избухне нова бомба, след като миналата седмица стана ясно, че Люис Хамилтън напуска Мерцедес и отива във Ферари от 2025-а година. 

Сега се говори, че босът на доминанта Ред Бул Кристиан Хорнър може да бъде освободен, след като се забърка в неприятности напоследък. 

В момента срещу него тече разследване заради неподходящо поведение, макар и да не става ясно какво е точно провинението му. Утре ще има излушване на замесените страни, сред които е и Хорнър. 

„Предвид появилите се обвинения компанията започна независимо разследване, което се надяваме да приключи възможно най-бързо” потвърдиха в официално съобщение от Ред Бул. 

Според слуховете срещу Хорнър има оплаквания относно начина му на ръководене и подхода към служителите. Счита се, че на ръководно ниво недоволството срещу него определено расте. Евентуалното му отстраняване изглежда като крайна мярка, но и тя не е изключена. 

Англичанинът е част от Ред Бул от влизането на тима в спорта и е с голяма заслуга за постигнатите успехи, включително и за трите поредни титли на Макс Верстапен и за доминацията на отбора през последните два сезона. 

Другата седмица предстои представянето на автомобила за новия сезон, като дотогава би трябвало да са ясни решения във връзка с Хорнър.