Астън Мартин даде началото на натоварената седмица във Формула 1, като показа колата си за новия сезон. До нейния край това ще направят и останалите от топ 5 от 2023. 

AMR24 отново ще бъде управляван от Фернандо Алонсо и Ланс Строл, като надеждите са вече и за победи, след като през миналата година отборът регистрира поредица подиуми, най-вече благодарение на испанеца.

„Фокусирахме се върху области, които ни донесоха много позитивни неща през миналия сезон. В същото време обаче, не оставихме нищо непроверено в стремежа са се подобрим във всяко едно отношение. Тези два месеца бяха интензивни, но със сигурност ще имаме силна кола. Целта е да сме редовно в точките, да се борим за подиуми, а и за първата си победа“ заяви босът Майк Крак. 

Колата е подобрена в аеродинамично отношение, за да може да бъде максимално ефективна на различни видове писти. Промени има по носа и предното крило, както и по-корпуса като цяло. 

„Мисля, че трябва да бъдем постоянно претенденти за подима и ако сме в подобна позиция би било прекрасно да спечелим и първата си победа, като се надявам и че аз ще бъда зад волана. Трябва обаче да вървим стъпка по стъпка, защото силите са изравнени“ заяви Алонсо, чийто последен успех е от 2013-а. 

След Астън Мартин утре – вторник, автомобилът си ще покаже Ферари, в сряда това е направят Макларън и Мерцедес, а в четвъртък и шампионите от Ред Бул.