По-малко от 2 седмици, след като шокира света на Формула 1 с новината за привличането на Люис Хамилтън от 2025-а, Ферари показа колата си за новия сезон, с която ще се опита да предизвика Ред Бул в челото на колоната. 

На церемонията във Фиорано присъстваха 500 души, като целта е SF24 да бъде доста по-добър автомобил в представянето си от своя предшественик и да позволи на Шарл Льоклер и Карлос Сайнц да бъдат на необходимото високо ниво. 

По отношение на цветовете освен традиционното червено са добавени бели и жълти ивици, но основните промени определено не са в окраската. 

„Всяка област на колата е различна“ обяви техническият директор Енрико Кардиле, а босът Фредерик Васьо р и пилотите са категорични, че тимът трябва да се подобри през новия сезон. 

„Представянето на новата кола винаги е вълнуващ момент и вече нямаме търпение да премерим сили с нашите съперници на пистата. През тази година трябва да продължим оттам, откъдето завършихме миналата, когато постоянно бяхме  в челото и да се стремим към подобрение във всяко едно отношение. Очаква ни най-дългия сезон в историята и за него трябва да сме по-ефективни и точни в състезанията, в стремежа към възможно най-добрите резултати. Променили сме 95% от елементите, но пак става въпрос за няколко десети“ заяви Васьор. 

Отборът завърши трети при конструкторите, след като през 2022 бе втори и отново бе твърде далеч от Ред Бул, като спечели само едно състезание в сравнение с 4 предишната година. 

„Навата кола ми харесва, включително и по отношение на окраската. Най-важно обаче е това, което ще видим на пистата от нея. Вярваме, че SF24 няма да бъде толкова чувствителна и ще е по-лесна за каране, което ще ни помогне и на нас пилотите. Вярвам, че сме направили крачка напред в развитието си и желанието ми е да зарадваме феновете с победи“ заяви Шарл Льоклер.