Световните шампиони от Ред Бул станаха последния тим, който показа колата си за новия сезон във Формула 1. Това се случи във фабриката на отбора в Милтън Кийнс. 

След 3 поредни титли на Макс Верстапен и 2 при конструкторите, Биковете са готови да останат на върха и с RB20, след като миналата година спечелиха 21 от общо 22 състезания. 

„Определено ми харесва това, което отборът е направил. Колата не е консервативна и такава, която е леко подобрение от миналата година, когато имахме голямо предимство. Мисля, че автомобилът е открояващ се и агресивен. Всички са много мотивирани и съм силно развълнуван и нямам търпение да науча още за колата“ заяви Верстапен. 

На представянето присъства и шефа на отбора Кристиан Хорнър, който за първи път публично отрече обвиненията за непристойно поведение, заради които е разследван от известно време. 

„Взехме си поуките от RB19 и ги приложихме и в RB20, която изглежда агресивна еволюция на най-успешната кола в историята“ заяви Хорнър.

Автомобилът запазва традиционните си цветове, като остава в тъмносиньо, жълто и червено, като най-сериозните промени отново изглеждат в кутиите за радиаторите. Сезонът ще бъде важен и за Серхио Перес в стремежа да покаже, че може да бъде конкурентен на съотборника си. 

Другата седмица са тестовете в Бахрейн, където на 2 март започва и новия сезон, който ще включва 24 състезания.