Ферари отговори на Ред Бул и оглави класирането във втория ден на тестовете в Бахрейн. Карлос Сайнц даде най-добро време, но все пак направи това с по-мекия тип гуми – С4, които на теория са по-бързи от С3, с които караха повечето пилоти. 

И все пак резултатите показаха, че предимството на Ред Бул може и да не е чак толкова голямо, като остават и неизвестните свързани с количеството гориво в колите. 

Серхио Перес замени Макс Верстапен за световните шампиони и остана на 0,7 от испанеца, а след това следваха Люис Хамилтън с Мерцедес на повече от 1,1 секунди отново с С3 и Ландо Норис с Макларън на 1,3 секунди. Даниел Рикардо с РБ завърши топ 5, като резултатите бяха постигнати при по-храдно време, но и той даде топ-времето си с С4. 

Иначе сутрешната сесия бе прекратена преждевременно, след като отново имаше проблем с отворил се капак на шахта, който нанесе поражения на колите на Шарл Льоклер и Люис Хамилтън, като подът на Ферарито дори трябваше да бъде заменен. 

Утре е последният ден на тестовете, а другата седмица в четвъртък са свободните тренировки преди Гран При на Бахрейн, като самото състезание ще бъде в събота заради свещения месец за мюсюлманите.