Шарл Льоклер остави Ферари на върха в третия, последен ден, от тестовете в Бахрейн, които предхождат първия старт от новия сезон във Формула 1 другата седмица. 

Съотборникът му Карлос Сайнц бе най-бърз вчера, а сега монегаскът даде време от 1:30.322, но го на направи с най-меките гуми – С5, като в четвъртък Сайнц регистрира 1:29.921 с С4, така че остава неяснотата с количеството гориво и друг тип настройки на колите. 

„Колата реагира така, както искаме, но все още е трудно да преценим колко сме конкурентни. Все пак усащането е по-добро, в сравнение с миналата година по същото време и нямам търпение да се върна на пистата другата седмица” каза Льоклер. 

Сутринта отново имаше проблеми с капак на шахта и сесията бе прекъсната за около час, след което пробите продължиха. 

Джордж Ръсел с Мерцедес даде второ време, само с 0.046 изоставане, но с С4. Трети на 0.325 бе Гуаню Джоу с Кик Заубер, а топ 5 завършиха Макс Верстапен, който изостана на 0.433, но с С3 и Юки Цунода с РБ ва 0.453 с С4. 

Така или иначе усещането е, че Ред Бул остава с предимство от няколко десети. От Ферари направи добри тестове, а и от Мерцедес останаха доволни от W15, докато от Макларън сякаш не показаха всичко, което могат и също са в групата преследвачи.