Решение относно бъдещето на шефа на Ред Бул Кристиан Хорнър трябва да има в следващите дни, до началото на уикенда за Гран При на Бахрейн. 

Както е известно той е разледван вече от няколко седмици по обвинения в непристойно поведение, отправени му от служителка на отбора, като най-вероятно жалбата е за сексуален тормоз. 

Самият Хорнър, който даде обяснения по случая на 9 февруари, отрича напълно обвиненията, като се счита, че развръзката по случая е близо, а самият той бе официалното представяне на колата на Ред Бул за новия сезон, както и на тестовете в Бахрейн миналата седмица. 

Счита се, че събраните материали по случая вече са от над 100 страници и докладът вече е в ръцете на борда на директорите, който трябва да вземе решение дали Хорнър ще остане начело на Биковете или не. 

Най-вероятно развръзката се очаква във вторник или сряда, след като в четвъртък са свободните тренировки преди Гран При на Бахрейн, като самото състезание е в събота заради свещения месец на мюсюлманите Рамадан. 

От конкурентите на Ред Бул призоваха нещата бързо да се изяснят, тъй като това е проблем за цялата Формула 1 и по всичко изглежда, че развръзката е близо.