Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен ще започне похода си към нов триумф от първа позиция в Гран При на Бахрейн утре. 

Нидерландецът спечели квалификацията в сериозна битка с Шарл Льоклер с Ферари, въпреки че Ред Бул определено не доминираше така, както преди. 

Той все пак даде с повече от 2 десети по-добро време от съперника си и записа 33-ия полпозишън в кариерата си. Трети с още десета изоставане, бе Джордж Ръсел с променения Мерцедес, но съотборникът му Люис Хамилтън остана едва 9-и. 

Интересно е, че в Q2 Льоклер даде с малко по-добре време от това, с което Верстапен спечели първата позиция, но в решаващата фаза не успя да повтори представянето си. 

Съотборникът му Карлос Сайнц остана 4-и, а от трета редица ще започнат Серхио Перес с другия Ред Бул и Фернандо Алонсо с Астън Мартин. Пилотите на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри остнаха 7-и и 8-и, а десетката допълниха Хамилтън и Нико Хюлкенберг с Хаас. Първите 9 обаче бяха събрани в малко повече от половин секунда. 

Голямото разочарование бе за пилотите на Алпин Естебан Окон и Пиер Гасли, които ще стартират от последна редица и показаха, че на този етап изостават доста сериозно. 

Състезанието е утре от 17:00 часа българско време, като на този етап има неяснота относно темпото на отборите в дългите серии от обиколки с различния тип гуми.