Войната в Ред Бул явно продължава с пълна сила, след като и бащата на Макс Верстапен – Йос, атакува здраво боса на отбора Кристиан Хорнър. 

Както е известно англичанинът е под огромно напрежение след обвиненията в непристойно поведение и въпреки че бе оправдан, скандалите продължиха, след като се появиха доказателства за вината му. 

Биковете спечелиха двойна победа в Бахрейн, но натискът върху Хорнър се засилва, а Йос, който определено не се харесва с боса, не пропусна да го атакува допълнително. 

„Докато той заема таи позиция напрежението ще остане и отборът рискува да бъде разкъсан. Нещата просто не могат да продължават така, защото в един момент всичко ще експлодира” заяви Верстапен-старши пред „Дейли Мейл”, като отрече обвиненията, че той стои в дъното на атаката. 

„Той винаги се прави на жертва, след като обаче той е този, който създава проблемите. Няма смисъл аз да правя това, след като Макс постига толкова много в отбора?” добави той. 

Хорнър продължава да отрича категорично обвиненията и твърди, че за следващия старт в Саудитска Арабия ще бъде начело на отбора. Въпреки това не е ясно какво ще стане впоследствие.