Макс Верстапен спечели и втората квалификация във Формула 1 за сезона и ще стартира от първа позиция в Гран При на Саудитска Арабия утре. 

За трикратния световен шампион това е 34-и полпозишън, като Ред Бул отново бяха недостижими за останалите. Шарл Льоклер с Ферари успя да се класира втори в последния момент, а зад тях останаха Серхио Перес и Фернандо Алонсо. 

В Q1 Макс Верстапен даде най-добро време, като в последния момент много близо до него стигна Ланс Строл с Астън Мартин. Следваха Шарл Льоклер и Серхио Перес, а младокът Оливер Беърман остана 9-и, но продължи. 

Пилотите на Алпин Окон и Гасли отново не успяха да преминат през първата фаза, както и преди седмица и останаха 17-и и 18-и. Валтери Ботас бе 16-и, а съотборникът му Гуаню Джоу 20-и, след като не успя да запише време заради катастрофата си в третата тренировка. Логан Сарджънт с Уилямс зае 19-ата позиция на старта. 

Във втората част Нико Хюлкенберг получи повреда и спря на пистата, което доведе до кратко прекъсване, както и до неговото отпадане и 15-ото място на старта утре. Първите 10 се събраха в малко над половин секунда, а Оливер Беарман остана 11-и. Напред не успяха да продължат още Алекс Албън, Кевин Магнусен и Даниел Рикардо. 

В решаващата фаза от Ред Бул вдигнаха сериозно темпото и Макс свали до 1:27.4 при първия си опит, като изпревари с 3 десети съотборника си Серхио Перес и с половин секунда Фернандо Алонсо. 

Разликите определено се увеличиха сериозно и от Ред Бул бяха без конкуренция и не бяха застрашени при вторите бързи обиколки. От Мерцедес не успяха да подобрят времената си, но пък Макларън прогресриха до 4-а и 5-а позиция за Пиастри и Норис. Голямата въпросителна бе Льоклер, който все пак успя да даде второ време, оставайки на 3 десети от Макс. 

Това бе максимума за Ферари. Перес и Алонсо останаха на втора редица, а след тях се класираха Пиастри и Норис на трета, Ръсел и Хамилтън на четвърта, а Цунода и Строл довършиха десетката. Състезанието е утре от 19:00 часа.