Бившият пилот на Ферари Фелипе Маса заведе дело във Върховния съд в Лондон срещу ФИА, Формула 1 и Бърни Екълстън заради пропуснатата световна титла през 2008 и скандала в ГП на Сингапур. 

Бразилецът търси пропуснати ползи и иска компенсация от 82 милиона долара, след като продължава да твърди, че е легитимният шампион през онзи сезон. 

Тогава както е известно, от Рено накараха своя пилот Нелсън Пике-младши нарочно да катастрофира, за да може съотборникът му Фернандо Алонсо да спечели състезанието. 

Преди катастрофата Маса бе начело, но при излизането на сейфти-кара влезе в бокса за смяна на гуми, като се получи неразбирателство и тръгна с маркуча за гориво, преди той да е изваден. Това доведе до забавяне и той остана 13-и в състезанието, като не взе точки, а в края на сезона остана на точка от Люис Хамилтън, който в последната обиколка в Бразилия изпревари Тимо Глок. 

„Г-н Маса търси комепсация заради сериозни финансови загуби, които е претърпял заради провала на ФИА, а и г-н Екълстън разкри, че още тогава е имало информация и резултатите от състезанието да не бъдат зачетени, което би направило нашия клиент световен шампион“ заявиха представителите на бразилеца. 

Преди време адвокатите на Маса потърсиха възможност за извънсъдебно споразумение, но не успяха да постигнат такова и ето, че се обърнаха към съда.