Макс Верстапен с Ред Бул спечели и третата квалификация от началото на сезона и ще стартира пръв в Гран При на Австралия утре. Това е 35-и полпозишън за нидерландеца. 

От Ферари очакваха повече, като стигнаха все пак до 2-о място на Карлос Сайнц, който се завръща след операция от апендисит. Съотборникът му Шарл Льоклер обаче допусна грешка и не успя да се представи на ниво, докато Серхио Перес с другия Ред Бул ще стартира 3-и. 

В първата част времената отново бяха близки, като първите 6 се събраха в 4 десети, а в тях бе и Алекс Албън, който взе колата на Логан Сарджънт след катастрофата си в петък и така американецът нямаше да кара. Карлос Сайнц бе най-бърз пред Перес, Верстапен и Льоклер. Обиколката на Дани Рик бе изтрита и той отпадна, оставайки 18-и, а последен бе Гуаню Джоу. Нико Хюлкенберг с Хаас и Пиер Гасли с Алпин също не продължиха, но пък Естебан Окон премина напред, което се случи за пръв път за  френския отбор през сезона. 

В Q2 Сайнц бе с 2 десети по-бърз от Макс, а Льоклер бе малко по-назад, но в края успя да даде второ време. Люис Хамилтън бе голямата жертва, след като Цунода и Строл го изместиха в последните секунди. Албън, Ботас, Магнусен и Окон също отпаднаха, но разочарованието за Мерцедес бе голямо. 

В решаващата фаза Верстапен очаквано вдигна темпото и даде най-добро време с около 3 десети пред Сайнц, докато Льоклер бе по-назад с още 1 десета, а Перес бе 4-и. При решаващите опити Макс слезе под 1 минута и 16 секунди, което му гарантира и първото място. Сайнц остана втори, на по-малко от 3 десети, а Льоклер допусна грешка и остана едва 5-и. На втора редица се наредиха Норис и Перес. 6-и ще започне Пиастри, а десетката допълниха Ръсел, Цунода, Строл и Алонсо. 

Състезанието е утре от 6:00 часа сутринта българско време, а Верстапен както обиконвено, отново е големият фаворит и за победата.