Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел не изключи завръщане в спорта и обяви, че разговоря с боса на Мерцедес Тото Волф, както и с други шефове на отбори. 

Германецът се оттегли след  края на 2022-а година, но оттогава често е спряган за завръщане. В края на този сезон повече от половината настоящи пилоти са с изтичащи договори, като има свободни места в Мерцедес и Ред Бул, така че отново се заговори за Фетел. 

„Да, потенциално съм на пазара, защото съм свободен, но въпросът дали всъщност си търся място? Мисля, че това зависи от пакета, който бих могъл да получа. Отказах се не за да се връщам, но още тогава казах, че човек никога не знае какво ще се случи и това продължава да е валидно и сега“ заяви той пред „Скай Спортс“. 

„Наистина има неща, които ми липсват, като на първо място е усещането да се състазаваш и конкуренцията. Има и такива, които обаче не ми липсват. Животът извън спорта е различен и аз все още му се наслаждавам. Няма как обаче да знаеш накъде ще те отведе живота, така че кой знае, може отново седна зад волана, но може и това да не се случи“ добави той. 

„Разговарях с Тото Волф, но не конкретно за позиция в отбора, а обсъдихме по-генерално нещата. Говорил съм обаче и с други шефове. Имам някои идеи, но ще видим дали ще се осъществят. Не знам. Вероятно ще ми трябват още разговори преди да имам по-ясна представа, но е сигурно, че позиция в Мерцедес е една от най-атрактивните на решетката“ каза още Фетел, който може да участва в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман“, след като наскоро тества автомобила на Порше за надпреварата.