В Ред Бул ще имат яснота относно съотборника на Макс Верстапен за следващия сезон, след около месец. Поне това твърди настоящият пилот на отбора Серхио Перес. 

Мнозина считат, че мексиканецът със сигурност няма да остане, но пък има и информации, предвид доброто му представяне,че може да получи контракт и за следващата година, особено предвид слабото каране на Даниел Рикардо. 

Той е един от 12-те пилоти, които са с изтичащи договори в края на сезона, като стартира доста добре и три пъти завърши на второ място в четирите състезания до момента, като е втори и в генералното класиране. 

„Изобщо не се притеснявам. Това все пак е 14-ия ми сезон във Формула 1, така че каквото и да се случи оттук-нататък аз съм доволен от това, което съм направил до момента, а и съм наясно, че всичко е въпрос на време“ заяви Чеко. 

„Пазарът на пилоти е динамичен и в следващите седмици със сигурност ще има доста новини и размествания. Аз очаквам до месец да съм наясно с това, което ще правя догодина“ добави той. 

Според боса на Биковете Кристиан Хорнър в Ред Бул не бързат с финалното решение за пилотите си. „Все пак са минали едва 4 състезания. Ние определено не бързаме, но пък е нормално интересът към колите ни да е сериозен. Чеко има приоритета и едва след няколко състезания ще започнем да мислим за следващата година“ каза той. 

Перес за последно спечели миналата пролет в Азербайджан. След това Верстапен триумфира в 20 състезания, включително и в 3 от първите 4 през тази година.