Пилотът на Ферари Карлос  Сайнц иска бързо да има яснота относно къде ще продължи кариерата си във Формула 1. 

Испанецът ще бъде заменен от Люис Хамилтън от новия сезон, но с 1 победа и 2 подиума на сметката си до момента показва най-добрата си форма в живота си. 

Той е свързван  с отбори като Мерцедес, Астън Мартин, Ред Бул и Заубер, който от 2026-а ще се превърне в Ауди като се надява, скоро да е наясно какво ще се случи. 

„С екипа ми разговаряме с няколко отбора, защото това е най-нормалното нещо, когато не си сигурен, къде ще караш от новия сезон. Сега въпросът е да се навлезе повече в детайлите и да се разбере кои са най-добрите варианти. Засега нищо не е ясно, но мисля, че е време да забързаме нещата и да стигнем до решение възможно най-скоро“ заяви Сайнц. 

Той е във Формула 1 от 2015-а, но досега бе просто един от добрите пилоти. В последните 18 месеца обаче, Карлос е единственият друг пилот извън тези на Ред Бул, който е печелил състезание, като от началото на тази година не дава шансове и на съотборника си Шарл Льоклер. 

„Не знам къде ще карам догодина. Сега целта ми е да взимам максимума от състезанията и да показвам, че когато разполагам с бърз автомобил, мога да нося отлични резултати“ добави още Сайнц .