Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо ще бъде на пистата поне докато навърши 45 години! 

Испанецът, който в момента е на 42, сложи край на слуховете за бъдещето си, като подписа нов договор с настоящия си тим – Астън Мартин, до края на 2026-а. 

Настоящото му споразумение бе до края на този сезон и той бе свързван с тимове като Ред Бул и Мерцедес, но реши да остане в Астън Мартин. Последният пилот, който се е състезавал на 45 години бе Греъм Хил през 1975! 

„Беше лесно решение. Нещата не се промениха особено, откакто говорихме през февруари при представянето на новата кола. Все пак имах нужда да обмисля всичко, предвид много по-голямото натоварване през  сезона. Любовта ми към Формула 1 не се е променила, но трябваше да съм сигурен, че мога да продължа със същата отдаденост“ заяви Алонсо. 

„Мисля, че в Австралия реших да остана и Астън Мартин бе абсолютният приоритет за мен, а и те имат най-добрия проект за 2026-а, когато влизат новите правила. Разговорите ми с други отбори бяха съвсем леки“ добави той. 

Както е известно от 2026-а Астън Мартин ще изполва вече двигатели на Хонда и Алонсо се надява, че ще има още една възможност да погледне към титлата, която спечели през 2005 и 2006.