“Напрежението ще бъде по-голямо, но аз съм подготвен и мотивиран повече от всякога. Надявам се да имаме късмет, самият отбор е впечатляващ. Карах с Ямаха и през миналата година, но в клас Суперсток. Доста марки смених, като започнем с БМВ, Сузуки, Кавазаки няколко години. Разликата в клас Супербайк е, че той е отворен към подготовка на мотора и няма ограничения”. Това каза Мартин Чой на пресконференция в Пресклуб „Българи“ преди участието си в предстоящото състезание “24-те часа на Льо Ман”, с което ще бъде открит новият сезон в Световния шампионат по мотоциклетизъм за издръжливост на писта.

Българският пилот на “Еко Рейсинг” ще кара във водещия клас Супербайк с MACO Racing Team, който през миналата година зае шестото място в генералното класиране и през тази отново има големи амбиции с мотоциклетите на Ямаха. Мартин, който ще кара заедно с хърватския пилот Мартин Вугринец и японеца Такеши Ишизука, заяви пред репортерите, че е “мотивиран повече от всякога” за добро представяне.

“За двата дни, които имахме официални тестове, не успяхме да направим много обиколки заради дъжд и студено време, но горе-долу успях да се стиковам с мотора. От утре започват тренировките, така че до събота ще направим много обиколки. Хубаво е, че подготвихме и двата двигателя – новия за състезанието и друг за тренировките, без ограничения за електрониките. В официалните тестове направихме около 100 обиколки в ограничени обороти”, каза Мартин и добави, че легендарната надпревара за “24 часа на Льо Ман” ще се проведе този уикенд и за него това ще бъде осмо участие в престижното състезание, а съотборниците му са много опитни.