11 свободни места все още има във Формула за сезон 2025-а година, отчитат анализаторите, след като миналата седмица Фернандо Алонсо обяви, че остава в Астън Мартин до края на 2026-а. Само 9 са сигурните позиции. 

През този сезон за първи път в историята нямаше нито една промяна в сравнения с предишната кампания, но това ще се промени сериозно. 

Засега единствените отбори с яснота относно пилотите си за догодина са Астън Мартин, където и Ланс Строл остава, Ферари – с Люис Хамилтън и Шарл Льоклер и Макларън – с Ландо Норис и Оскар Пиастри. 

Най-атрактивните позиции естествено са в Ред Бул, където не е ясно кой ще партнира на Макс Верстапен, макар че Серхио Перес има шанс да остане след стабилното си каране до момента, както и в Мерцедес, където Джордж Ръсел е сигурен, но мястото на Люис Хамилтън е свободно. 

По отношение на пазара на пилоти най-атрактивното име безспорно е на Карлос Сайнц, който впечатли с победа и два подиума до момента. 

Сигурна е още позицията на Алекс Албън в Уилямс, докато при РБ Хонда, Хаас, Заубер и Алпин нищо не е ясно. 

Очакванията са доста по-рано от обикновено доминото свързано с подреждането на пилотите в отборите, да започне да пада по-рано от обикновено, а не както най-често се случва, около лятната пауза през август.