Люис Хамилтън е категоричен, че няма нужда да обосновава и обяснява решението си да премине във Ферари от следващата година.

До момента от началото на сезона британецът непрекъснато е питан за бъдещето си, което го ядосва и той не смята да дава обяснения за това. Преди ГП на Китай в неделя, той отново бе попитан дали счита, че предвид лошия старт на Мерцедес, решението му да си тръгне е още по-оправдано, предвид по-силната кола на Скудерията. 

„Не мисля, че трябва да оправдавам решението си. Зная, кое е правилното за мен и това не се е променило, откакто реших какво да правя. Не е имало момент, в който съм съжалявал и няма да бъда разколебан от коментарите на други хора” заяви Хамилтън. 

„До края на годината хората ще продължат да говорят глупости, а за мен остава да направя единствено това, което направих при предишната смяна на отборите си. Човек единствено сам знае кое е правилното за него, така че ми предстоят вълнуващи времена. Мисля, че ще карам доста време, след като стана на 40, така че тук не става въпрос за краткосрочен проект” добави той.

До момента Люис има едва 10 точки след първите 4 старта, като най-доброто му класиране е 7-ото място. И в трите състезания, в които двамата завършиха, съотборникът му Джордж Ръсел финишираше на по-предна позиция.