Пилотът на Макларън Ландо Норис обяви, че изобщо не е очаквал подиум в Китай и дори се е обзаложил с хора от отбора, че със сигурност ще завърши след автомобилите на Ферари. 

Младият британец показа много добро каране вчера, автомобилът също бе с  добро темпо и това го изстреля до втората позиция, докато колите на Скудерията дори не стигнаха до подиума. 

„Изненадан бях от много неща. От нашето добро темпо, както и от липсата на такова при Ферари. Това бе абсолютно неочаквано, но определено изненедата бе приятна. Дори се обзаложих с хора от отбора, на колко време ще останем от Ферари, като аз заложих, че ще сме на 35 секунди от тях“ заяви Норис, който тръгна пръв в спринта, но след грешка остана едва 6-и. 

„Отборът обаче свърши много добра работа и това е награда за усилията на всички. Определено сбърках в  преценката си, което разбира се много ме радва и съм много радостен за тима. Може би условията бяха по-добри за нас, но съм щастлив, че имах добро темпо и контролирах работата на гумите“ добави британецът след втория си подиум за годината. 

Понастоящем Макларън определено е третият по сила тим във Формула 1, като тимът води с 44 точки пред Мерцедес, но и изостава с цели 55 от втория Ферари, така че това също е голяма разлика.