След като преди началото на сезона стана ясно, че Люис Хамилтън ще кара за Ферари от следващия сезон, сега във Формула 1 е на път да избухне още една бомба. 

Според „Auto Motor und Sport” легендарният дизайнер Ейдиън Нюи е решил да напусне Ред Бул и вече е информирал за това висши служители в отбора. 

На този етап няма нищо официално подадено, като от Ред Бул обявиха в специално съобщение, че Нюи има договор с тях до края на 2025-а година и те не знаят за намеренията му да се присъедини към друг отбор. 

65-годишният инженер работи при Биковете от 2006 година, като с него тимът спечели 13 титли в спорта до момента – 7 при пилотите и 8 при конструкторите. Себастиан Фетел триумфира 4 пъти поред между 2010 и 2013, а понастоящем Макс Верстапен е тоталният доминант с 3 поредни отличия и солиден аванс след първите 5 старта и през този сезон. 

Засега не е ясно дали Нюи иска да се присъедини към друг отбор и кой би бил той, но се счита, че причина за решението му са проблемите по върховете на компанията и най-вече драмите около Кристиан Хорнър, като се говори, че отношенията между двамата са доста хладни напоследък. 

Потенциална раздяла с Ред Бул вероятно ще направи така, че Нюи няма да има право да работи в продължение на година преди да поднови кариерата си. През годините той е бил още в Уилямс и Макларън, като кариета му стартира през 1992, като пилотите с негови коли имат общо 13 световни титли, а отборите 12.