Ферари показа „сините” си коли за предстоящата този уикенд Гран При на Маями във Формула 1, за която тимът ще бъде в специална окраска. 

Преобладаващото червено се запазва разбира се, но предните и задните крила ще бъдат предимно сини, като лента в такъв цвят ще минава и по корпуса на болидите. 

По този начин отборът чества цветове от миналото, които са присъствали в ежедневния живот в Маранело и сега ще се завърнат след около 50 годишна пауза. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц също ще носят гащеризони в специалния син цвят. 

Освен това в Маями върху колите ще бъде логото и на новия спонсор – американската компания „НР”, за която това ще бъде първо състезание, след обявяването на дългосрочния договор със Скудерията. 

„Предстоящата надпревара ще бъде запомняща се в историята на отбора, защото във Флорида ще празнуваме нашето наследство с уникални цветове, които са били част от нашите традиции” заяви босът Фредерик Васьор. 

Ферари имаше лош уикенд в Китай, като сега се надява да може да предизвика отново Ред Бул в борбата за първото място. Във Флорида ще се проведе и втората спринтова надпревара за сезона.