Проблемите за Макс Верстапен и Ред Бул продължиха и във втората свободна тренировка на пистата „Имола“ преди Гран При на Емилиа Романя. 

Световният шампион отново имаше трудности с колата, която определено изглежда недобре настроена и остана едва 7-и, на повече от половин секунда от лидера. 

В края на сесията нидерландецът отново излезе извън трасето и мина през чакъла, което потвърди, че нещата не са никак добри за Ред Бул в момента. В първата тренировка той на два пъти напусна пистата. 

Съотборникът му Серхио Перес бе 8-и, на повече от 6 десети изоставане, така че Биковете определено имат да свършат доста работа преди квалификацията утре. 

Шарл Льоклер остана на върха и в тази сесия, а Оскар Пиастри остана втори на около 2 десети. Като цяло Макларън сякаш скриха реалното си темпо, след  като Ландо Норис може би умишлено не завъртя максимално бърз тур. 

Юки Цунода финишира трети на около 4 десети от победителя, а след това се подредиха Люис Хамилтън и Джордж Ръсел с Мерцедес, докато Карлос Сайнц с другото Ферари, бе 6-и. 

Утре предстои трета свободна тренировка, а след това и квалификацията за място, която е от голямо значение, тъй като изпреварванията на тази писта са трудни.