Ландо Норис обяви, че се е нуждаел от само още една обиколка, за да победи Макс Верстапен в Гран При на Емилиа Романя на пистата „Имола“. 

Пилотът на Макларън работеше много по-добре с гумите хард и в последните обиколки се доближи на под секунда от световния шампион, но все пак пресече финала втори, макар и само на 0.725. 

„Просто се молех за още една обиколка. Направих всичко, каквото можех. Натисках невероятно, за да го догоня и да имам шанс, но в един момент и гумите започнаха да прегряват. Когато разбрах какво трябва да правя и си върнах скоростта, отново станах бърз“ обясни Ландо. 

„В крайна сметка останах на 7 десети, но ако имаше още един тур най-малкото той щеше да трябва да се защитава на първи завой. Беше обаче твърде късно. Жалко е наистина, но това е положението. Просто в първата част на състезанието страдахме твърде много и нямах скорост“ добави той. 

„Мисля, че настроихме колата за по-студено време, отколкото бе в действителност и платихме цената за това. Затова ми трябваше твърде много време да накарам гумите да работят както трябва. Шарл също ме натисна, но след като се измъкнах от трафика отново си върнах добрия ритъм“ каза още още Норис.