Пилотът на Ферари Шарл Льоклер очаква, че тимът му ще има добро темпо и в предстоящата Гран При на Монако, където ще опита да спечели за първи път. 

Скудерията започна с големи очаквания уикенда на „Имола”, но в крайна сметка трябваше да се задоволи с трето и пето място, което бе прието като разочарование. 

Все пак според някои обяснение в тима са сбъркали някои настройки по отношение на батерията, което е повлияло на представянето, но иначе генерално въведените подобрения са дали добър резултат. 

„Монако е толкова специфично място, че всички започват от нулата. Все пак съм уверен, че ще бъдем бързи. Да се състезавам на това място винаги е специално, така че нямам търпение за уикенда” заяви Льоклер. 

Шарл обаче е преследван от сериозно проклятие, по отношение на представянето си в домашната Гран При. Той има 2 полпозиции, които не успя да превърне в победи, първо заради повреда, която му попречи да стартира, а след това и заради грешка в стратегията. Има още 2 отпадания и нито веднъж не е бил на подиума.