Във Формула 1 предстои страхотен летен маратон с 5 състезания в рамките на 6 поредни уикенда, които трябва да дадат отговор на въпроса дали ще има интрига за титлата във втората част от сезона или Макс Верстапен ще откаже претендентите за трона му. 

В края на тази седмица е Гран При на Испания, а веднага след това са надпреварите в Австрия (30 юни) и Великобритания (7 юли). След седмица пауза следват битките в Унгария (21 юли) и Белгия (28 юли).

Макс води с 56 точки в класирането, но в последните 4 състезания не бе никак убедителен, като в тях имаше много неизвестни и спечели на Имола и в Канада най-вече заради карането си и добрите решения на отбора. 

Конкурентите от Ферари и Макларън определено настигнаха Ред Бул, а в Монреал и Мерцедес показа сериозен прогрес, който обаче сега трябва да затвърди в следващите надпревари. 

Трасето в Барселона се очаква да бъде удобно за Ред Бул, но все пак усещането е, че конкурентите са наистина много близо. Във Ферари трябва да наваксват след ужасния уикенд в Канада, когато останаха без точки, а Макларън ще опитат отново да демонстрират стабилност, след като в последните 4 състезания записаха победа и три втори места. 

Очакванията са в Испания отборите да  изпробват нови елементи по автомобилите си заради характеристиките на пистата, а и жегата вероятно ще бъде сериозен фактор, след като надпреварата тази година е с около месец по-късно, отколкото се провеждаше в предишните сезони. 

Така или иначе очакванията са наистина за много интрига и неяснота в предстоящите състезания, които трябва да покажат дали Верстапен и Ред Бул ще успеят да се откъснат напред или пък интригата ще се завърже сериозно.