Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши шести в основното състезание в петия кръг от сезона в Барселона.

Това бе и юбилеен старт номер 100 в историята на шампионата.

Цолов стартира трети и запази тази позиция до началото на петата обиколка, когато беше изпреварен от британеца Люк Браунинг, след което българинът задържа четвъртото място до последните обиколки на състезанието с дължина 25 тура.

Младият български пилот на няколко пъти се доближи до Браунинг, но не успя да си върне третото място. В края на състезанието Цолов беше атакуван и от италианеца Леонардо Форнароли и германеца Оливер Гьоте и отстъпи на шестото място, което обаче успя да защити в края от атаките на нидерландеца Лорънс ван Хьопен и ирландеца Алекс Дън.

Победител в състезанието стана британецът Арвид Линдблад с време от 39 минути и 9.719 секунди. Състезаващият се за тима на ART Grand Prix Цолов остана на 10.671 секунди от него.

С днешното си представяне Цолов записа петото си завършване в зоната на точките във Формула 3, като този сезон вече има и победа.

В събота българинът завърши 13-и в спринта в Барселона, а с осемте точки от днес вече има 25 и заема 12-ото място в общото класиране.