Люис Хамилтън се надява, че подиумите ще започнат да идват по-често, след  като за първи път през сезона завърши в топ 3 във Формула 1. 

Британецът приключи трети в Барселона и така спря серията си от 12 поредни старта без да се качи на почетната стълбичка. 

Предишният път, когато го направи бе в Мексико миналата година, а сега той вече е само на два подиума от това да регистрира 200 състезания в топ 3. 

Забележителното е, че в кариерата си Люис е приключвал сред най-добрите трима в 57,89% от надпреварите, в които е участвал. След него със 155 подиума е Михаел Шумахер, докато Себастиан Фетел е със 122, а Ален Прост, Фернандо Алонсо и Макс Верстапен с по 106.

„Хубаво е, защото най-накрая постигнахме добър резултат. Мина известно време, преди отново да съм в тройката, така че огромно благодаря на отбора за свършената работа. Определено скъсяваме разликата до отборите пред нас, но все  още трябва да стопим някоя и друга десета. Имах доста проблеми в събота напоследък, така че сега като цяло уикендът бе чист, което е хубаво“ коментира британецът.