Мерцедес не се отказва от Макс Верстапен, въпреки информациите, че младокът Кими Антонели най-вероятно ще замени Люис Хамилтън поне за следващата година. 

Нидерландецът има договор с Ред Бул до 2028-а, но бъдещето му изобщо не е гарантирано, въпреки че през този сезон е устремен към 4-ата си поредна титла. 

Сега дори големият шеф на групата Мерцедес-Бенц Ола Калениус наля масло в огъня, след като самият Макс иска да разполага с най-добрата кола, а напоследък Сребърните стрели са в подем. 

„Най-добрият пилот иска да има най-добрата кола. И нашата работа е да съберем това в един пакет. През 2006-а картите ще бъдат раздадени наново поради новите правила, което също е възможност, така че кой знае? Освен това мисля, че Макс би изглеждал доста добре в сиво, нали?” коментира Калениус пред „Скай Германия”. 

В същото време Тото Волф твърди, че от Мерцедес не водят преговори с Верстапен, като най-вероятно всички изчакват да видят как ще се развие пазара на пилотите. Относно това кой ще бъде съотборник на Джордж Ръсел за догодина, новината със сигурност няма да бъде обявена преди лятната пауза.