Пилотът на Ямяха Валентино Роси отрече умишлено да е съборил конкурента си Марк Маркес, който падна по време на напрегната битка между двамата в 7-ата обиколка на Гран при на Малайзия от MotoGP. 

Изглежда, че италианецът леко побутна с крак Хондата на съперника си в един завой, който падна и не завърши. Роси приключи трети, но след това бе наказан да стартира последен във Валенсия в последния старт от сезона. 

Решението е интересно, тъй като точките за третото му място бяха зачетени и така той има аванс от 7 пред Хорхе Лоренсо, който завърши втори и негодува срещу решението, което очаквано направи и самият Роси. 

"Не съм искал Маркес да пада и не съм го ритнал. Вижте повторенията - обясних го и на директорите на състезанието. От телевизионните повторения не се разбира нищо, но камерата от хеликоптера доказва какво се случи всъщност. Той се докосва в мен и кракът ми просто се плъзга от мотора. Аз исках да го блокирам и забавя, за да мога да се откъсна” заяви италианецът. 

„Санкцията не е честна, но сега обаче изглежда, че той ще постигне целта си и ще загубя титлата. Беше близо до мен през цялото време и явно искаше да ме обърка. Обърнах се към него, за да го питам „какво прашив, по дяволите?” добави Роси, който има много трудна задача пред враждебната испанска публика.