Валентино Роси и Марк Маркес вече са в абсолютна война, след като испанецът събори съперника си по време на Гран при на Аржентина в неделя. 

Инцидентът стана при опит за изпреварване, а Доктора очаквано бе бесен след случилото се. Световният шампион получи наказание от 30 секунди заради действията си на пистата, но напрежението между тях вече е огромно. 

Опитът за извинение от страна на Маркес пък изобщо не е бил искрен, според италианеца. Пилотът на Хонда опита да поговори с конкурента си, но бе отпратен от дясната ръка на Роси Учио Салучи. Запитан за визитата на Маркес, Доктора каза: 

„Това бе някаква шега, PR. Първо, той нямаше смелостта да дойде сам при мен, а го направи с мениджъра си (Емилио Алсамора) и пред всички камери. Именно това е важното за него. Аз не искам да говорим, тъй като зная, че каквото и да ми каже, няма да е вярно. Просто се надявам, че е достатъчно умен и няма да дойде да се извинява” заяви Роси. 

От Хонда пък обявиха, че Маркес сам е поискал да се извини. „Когато се прибра в бокса първото нещо, което Марк каза бе, че иска да се извини и да обясни. Негово бе решението да отиде. Естествено от Ямаха не бяха щастливи от случилото се на пистата и ни помолиха да напуснем. Разбирам ги обаче напълно. Ние искахме да се извиним, но след като те не желаеха да говорим, нямаше какво да направим” каза босът на отбора Алберто Пюиг.