Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес ще се завърне този уикенд на Гран При на Америките в Остин, съобщиха от пресслужбата на Хонда.

Испанецът страдаше от двойно виждане след тежък инцидент в Индонезия през март и пропусна състезанието в Аржентина миналата седмица. Маркес страдаше от диплопия (или двойно виждане) и в края на миналата кампания. „Имаме работа за вършене, след като пропуснахме две състезания и целия уикенд в Аржентина, така че не съм тук, за да поставя една конкретна цел в момента. Има толкова много неща за правене и обмисляне, но важното е, че сме обратно на моторите този уикенд“, сподели испанецът.

Маркес има седем победи в Остин, като не успя да спечели единствено през 2019, когато не завърши състезанието. „Разбира се, че съм много щастлив да се завърна, чувството е страхотно и особено когато е на една от любимите ми писти. Без значение от ситуацията наистина се наслаждавам на това да карам в Тексас и имам невероятни спомени там“.

 

29-годишният състезател, който финишира пети в първия старт за сезона в Катар, страда от контузии в последните сезони. Той пропусна почти цялата кампания през 2020, след като счупи дясната си ръка в откриващото състезание. Маркес не кара и в първите две Гран При-та миналата година поради затруднения с намиране на най-добра спортна форма, когато се завърна.

Въпреки това, той триумфира в две последователни състезания преди първоначалния сблъсък с диплопията. Този сезон, Маркес вече изостава на 34 точки от водача в генералното подреждане Алейш Еспаргаро.