Италианецът Франческо Баная спечели четвъртата си поредна победа в MotoGP и шеста за сезона, след като се наложи на Гран при на Сан Марино. Така той се приближи още до лидера в генералното класиране Фабио Куартаро, който остана пети в днешното състезание.

Баная с Дукати изпревари в класирането Алейш Еспаргаро и потвърди, че ще основен конкурент на французина Куартаро, който е световен шампион и лидер, в оставащите 6 състезания до края на сезона, в които могат да се спечелят максимум 150 точки, пише БТА.

Баная стартира от втора линия, след като получи наказание по време на свободните тренировки в петък. Той се възползва от грешка на съотборника си Джак Милър, който тръгна от първа позиция. Баная водеше през по-голяма част от състезанието и в края успя да удържи атаките на сънародника си Енеа Бастианини с Дукати-Грезини. Последният завърши на косъм разстояние от първото място - на 0,034 секунди.  Баная завърши с общо време 41:43.199 минути.

Трети завърши Маверик Винялес от тима на Априлия Рейсинг. Италианецът постигна първата си победа в MotoGP преди година и оттогава има 10 успеха от 20 старта.        

Куартаро стартира от трета линия заради трудности в квалификациите в събота заради падналия дъжд, но успя да намали щетите от счупеното кормило на своята Ямаха и завърши на пета позиция.  

В генералното класиране Фабио Куартаро продължава да води с 211 точки, като вече втори е Франческо Баная със 181 точки, изпреварил Алейш Еспаргаро, който има 178 точки.